Wat gebeurt er na alle gesprekken?

De raadsonderzoeker schrijft een rapport met advies voor de rechter en vertelt je wat dat voor jou betekent. Je kunt de raadsonderzoeker laten weten wat je van het advies vindt. Je reactie komt bij het rapport. Daarna gaat het rapport naar de rechter. Die neemt dan een beslissing.

Deze video staat ook op YouTube en is eenvoudig te delen.

We snappen dat er veel op je afkomt. Wil je iets overleggen? Neem gerust contact op met de raadsonderzoeker. Je kunt ook bellen met de locatie in jouw regio.

We bespreken ons advies met jou

In het rapport staat wat wij denken dat het beste is voor je. Misschien is dat toch iets anders dan jij het liefst zou willen. En er kunnen lastige dingen in het rapport staan. Tijdens een gesprek legt de raadsonderzoeker ons advies aan de rechter aan je uit. Na de uitleg van de raadsonderzoeker, krijg je zelf ook een rapport (vanaf 16 jaar) of een gedeelte ervan (vanaf 12 jaar).

Op het rapport reageren
Wil je op het rapport reageren of staat er iets in dat niet klopt? Geef dit binnen 5 werkdagen door aan de raadsonderzoeker. Daarna krijg je het definitieve rapport. Ook je ouders en de rechter krijgen het.

‘We vinden het belangrijk dat een kind wel contact kan hebben met beide ouders, al is het maar via een telefoontje of een kaartje. ’ 
- Liesbeth, raadsonderzoeker

Naar de rechter

Je ouders gaan naar de rechter om te praten over ons advies. De rechter neemt een beslissing. Er zijn nu duidelijke afspraken over hoe de zorg voor jou geregeld is.

Wat kan ik doen als ik nog vragen heb?

Is het onderzoek al gestart? Zoek dan gerust contact met de raadsonderzoeker als je een vraag hebt over het onderzoek. Ook kun je bellen met de locatie in jouw regio.

Je kunt altijd chatten of bellen met: