5. Het rapport

Na alle gesprekken schrijft de raadsonderzoeker een rapport en bespreekt dat met u en meestal uw kind. In het rapport staat wat er is besproken en wat we de rechter adviseren. U heeft 5 werkdagen om erop te reageren. Daarna krijgen u, uw kind (vanaf 16 jaar), de rechter en de andere ouder het definitieve rapport met het advies.

Deze video staat ook op YouTube en is eenvoudig te delen.

Belangrijkste informatie in het rapport 

Raadsonderzoeker en ouder

In het rapport staat hoe het onderzoek is verlopen en hoe de Raad voor de Kinderbescherming naar uw situatie kijkt. Ook leest u de belangrijkste punten die in de verschillende gesprekken besproken zijn.  

Het advies aan de rechter
Het advies is een antwoord op de vraag die de rechter aan ons stelde. Als voorbeeld: de rechter vraagt ons om advies over de hoofdverblijfplaats van uw kind. We adviseren de rechter waar uw kind volgens ons het beste kan wonen en waarom we dat vinden. Die afweging maken we op basis van alle ontvangen informatie, ook die van u. 

De raadsonderzoeker bedenkt het advies niet alleen, maar altijd met 1 of meerdere collega’s.

‘Ouders reageren best vaak op het rapport. Ik lees de reacties, voeg ze toe als bijlage of zet ze in het rapport. En soms verander ik nog iets in het rapport zelf. ’ - Liesbeth, raadsonderzoeker

We begrijpen dat er veel op u afkomt. Misschien heeft u behoefte aan meer uitleg. Neem gerust contact op met de raadsonderzoeker. Of bel naar uw raadslocatie als u nog niet in contact bent met een raadsonderzoeker. Het telefoonnummer vindt u bij locaties & contact.

Veelgestelde vragen over het rapport